AKTUELNO

Posle objavljivanja snimka na kome se čuje kako Dragan Đilas preti saobraćajnom policajcu zato što ga je zaustavio zbog učinjenog prekršaja novinari su u više navrata od njega pokušavali da dobiju potvrdu da li je snimak autentičan. Đilas je i na konferenciji za medije SzS odbio da odgovori da li je on čovek koji je policajcu pretio otkazom već je umesto toga optužio Televiziju Pink da državi duguje 25 miliona evra.

Na njegove lažne optužbe reagovao je vlasnik Pink televizije, Željko Mitrović.

- Ta bitanga lažovska od Đilasa radi ovo već ko zna koji put. Umesto da odgovori na pitanje novinara da li je autentičan snimak, da li je autentičan glas na snimku gde on preti policajcu koji samo vrši svoju dužnost da će ostati bez posla i pritom se ophodi prema njemu kao da je čovek sa ulice, a ne uniformisano lice koje samo radi svoji posao, on izmišlja i bavi se lažima - naveo je Mitrović.

On podseća da je već više puta rekao da je Đilas jedna neopisiva lažovčina i taj oblik fejk informacije koje pokušava da nametne je jedan od političkih oblika koji je poznat u celom svetu, ali ovde je došao do svoje kulminacije.

- On je danas rekao da nam je 13 miliona poreza oprošteno. Javni podaci su svima dostupni i pokazuju da ne dugujemo ni jedan jedini evro poreza ni jednoj od državnih institucija. Samo u prethodnih 12 meseci smo platili 1,7 milijardi dinara poreza po različitim osnovama – što PDV, što po zaposlenima, što poreza po odbitku, što mog ličnog. To znači da mi u ovom trenutku ne dugujemo ni jedan jedni dinar poreza -  precizirao je Mitrović.

- Novac koji smo dobijali od banaka je novac koji vraćamo. AOF je samo jedna banaka i on ne kaže da je svaki put novac vraćen, i ako je podignut neki novi zajam ili kredit on je uvek sa visokim kamatama plaćen i uvek vraćen - istakao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, te fejk informacije su nešto što opterećuje našu javnu scenu.

- Bojim se da je sve više i više tih informacija koje su lažne. Što se više približavamo izborima sve će više biti tih lažnih infomracija. To jedan od razloga što mi te ljude ne zovemo na našu televiziju jer nećemo da od ove televizije napravimo nekakvo tviter igralište u kome je fejk isključivi oblik političke borbe - rekao je Mitrović.

Kako je dodao, to što neko nema ni nacionalnu, ni ekonomsku politiku, ni međunarodnu politiku ne znači da mi treba da ga uvažamo sa njegovim izmišljotinama i lažima.

On je dodao sa Đilasom ima nekih desetak suđenja.

- Mi imamo nekih desetak suđenja, ali je ovo prvi put kada ćemo mi njega tužiti zato što je ovo sada prevazišlo svaku meru. On zna da mi ne dugujemo porez. On ima vrlo dobre, vrlo precizne informacije i mi ćemo ovog puta da ga tužimo pa neka dokaže na sudu. Mi ćemo na ovome insistirati u sledećih nekoliko meseci dok god ovo ne isteramo do kraja - kazao je Mitrović.

- Neko ko vas tako gnusno optuži da dugujete nekakav novac državi to može biti neko nema nikakvih stvarnih i ozbiljnih ambicija da učestvuje u političkom životu Srbije. Politički život Srbije se mora očistiti od lažova i bitangi - dodao je vlasnik Televizije Pink.

Dragan Đilas je, kao direktor Narodne kancelarija, 2005. godine napravio čitavu seriju saobraćajnih prekršaja, a potom je policajcu koji ga je zaustavio pretio da će ostati bez posla i vređao ga.

#Željko Mitrović

'